Ventileren in de zomermaanden ☀️

4 juni 2021

De zomer start officieel eind van deze maand maar de temparuren beginnen nu al aardig te stijgen. Dat is prettig voor ons allemaal, helemaal in deze bijzondere tijd. Maar voor sommige bedrijven kan dit belemmeringen met zich meebrengen als het gaat om de ventilatie. Hier hebben we een passende uitkomst voor!

Ventileren in de voedingsindustrie

Dit probleem, het ventileren in de zomer, geldt bijvoorbeeld voor de bedrijven die veel met voedsel werken zoals bakkerijen en vishandels. Hier heeft hygiëne een hoge prioriteit en kan men simpelweg niet zomaar de deur openzetten anders komen er snel heel veel insecten binnen. Wat natuurlijk uit den boze is in de voedingsindustrie.

Een snelloopdeur als ventilatiemiddel

Het is lastig om grote panden, zoals fabrieken, goed te koelen en koel te houden.

Hiervoor kunnen wij nagenoeg alle BMP snelloopdeuren leveren met gaasvensters die het mogelijk maken om insectenvrij te ventileren. Normaal gesproken zijn onze snelloopdeuren standaard voorzien met een doorzichtig PVC venster maar nu kunnen ze ook uitgerust worden met één of meerdere gaasvensters. Het vensteroppervlak in het deurblad kan gemaximaliseerd worden zodat je zoveel mogelijk ventileert bij een gesloten deur.

Levering van overzetvensters

In de zomer is het heerlijk om de gewenste ruimte te ventileren en te koelen maar we kunnen ons voorstellen dat deze ruimte in de winter warm moet blijven. Hiervoor hebben we overzetvensters, deze plaats je over de gaasvensters om de tocht, vocht en kou buiten te houden. Op deze manier heb je in alle jaargetijden voordelen van de snelloopdeur!