Draaideurautomaten: voor een soepele doorgang

Draaideurautomaten automatiseren bestaande of nieuwe toegangsdeuren. Ongeacht of dit nu een binnen- of een buitendeur betreft. Dit wordt ook wel een automatische deurdranger genoemd. Door het gebruik van een draaideurautomaat wordt de doorgang voor mensen versoepeld. Hierdoor is het dé ideale oplossing voor bijvoorbeeld VvE’s, ziekenhuizen, revalidatiecentra en zorginstellingen.

Bent u op zoek naar een gemakkelijke manier om uw bestaande of nieuwe deur te automatiseren? Dan is een draaideurautomaat dé eenvoudigste oplossing.

Welk type draaideurautomaat past het beste bij u? Wij bieden graag onze hulp aan om dit lastige vraagstuk te beantwoorden. Als u meer informatie wenst over een van onze producten, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Stuur e-mail Bel: 033 – 290 01 16

Waarom steeds meer klanten voor van den Berg Bedrijfsdeuren kiezen

 • Draaideurautomaten van hoge kwaliteit
 • Op maat voor u gemaakt
 • Maar liefst 10 jaar garantie op de deuren
 • Betrouwbare deurentechnologie
 • Veilige en eenvoudige werking
 • Verkrijgbaar in diverse materialen, kleuren, stijlen, structuren en designs

Onze draaideurautomaten

 • Enkele draaideurautomaat

Geschikt voor een enkele deur.

 • Dubbele draaideurautomaat

Geschikt voor een dubbele deur. Door de geïntegreerde mechanische sluitvolgorderegelaar zorgt deze voor de juiste sluiting van de deurvleugels, ook in geval van spanningsuitval.

 • Fire-safe draaideurautomaat

Geschikt voor gebruik in combinatie met rook- en brandwerende deuren. Verkrijgbaar voor enkele en dubbele deuren. Bij stroomuitval kan de deur met de hand worden geopend. Ook kunnen de draaideurautomaten worden aangesloten op brandmeldinstallaties en/of rook- en warmtemelders.

Varianten van draaideurautomaten
Automatische draaideur in uw bedrijfspand

Automatische draaideur: hoge gebruiksvriendelijkheid

Met een automatische draaideur verhoogt u de doorstroom van bezoekers. Omdat de deuren automatisch openen hoeven mensen niet zelf de deur te openen. De bezoekers kunnen zo doorlopen. Pandgebruikers, bezoekers en gehandicapten ervaren meer zelfstandigheid, onafhankelijkheid én een uitnodigend gevoel zodra deuren automatisch voor ze opengaan.

Daarnaast neemt een draaideurautomaat nauwelijks ruimte in beslag. Waardoor deze geen impact heeft op de uitstraling van uw pand. Onze automatische draaideur is geschikt voor intensief gebruik en zodoende een zeer duurzame oplossing. Bovendien creëert u met een automatische draaideur een barrière tegen wind, lawaai, stank en stof. Draaideurautomaten zijn dus niet alleen gebruiksvriendelijk maar ook hygiënisch.

Unieke dienstverlening

Montage, onderhoud & verkoop van deuren

Onderhoud

Onderhoud aan uw bedrijfsdeuren zodat u de focus zorgeloos op uw dienstverlening kan houden.

Verkoop

Een breed aanbod aan kwalitatieve deuren voor zakelijk of particulier gebruik én advies op maat.

Montage

Snelle en vakkundige montage van automatische- en industriedeuren; snel-, hef- en sectionaaldeuren

Enkele van onze reviews

Marc van den Berg
Ik werk al jaren samen met firma vd Berg op Schiphol en naar volle tevredenheid. Denken goed mee en zorgen altijd dat het voor elkaar komt. Zeer klantgericht en scherp geprijsd.

Bjtuinidee Tuin-kamerplantenverkoop Zuidwenk
Super blij met onze nieuwe deur!
Goede service en advies vooraf gehad!

Jeroen van der Busse
Al jaren klant bij firma van den Berg naar volle tevredenheid.
Reageren altijd snel bij problemen en lossen het dan altijd netjes op.

Toepassingen: van zorginstellingen tot kantoren

De draaideurautomaten zijn ideaal toe te passen:

 • In de horeca: Doorgang keuken-restaurant, entree restaurant.
 • Zorginstellingen: Doorgang mindervaliden, entree, doorgang verschillende afdelingen.
 • Detailhandel: Entree winkel(centrum), doorgang winkel-magazijn.
 • Kantoren, showrooms, bedrijfsgebouwen: Entree autodealers, kantoorgebouwen, hotels, onderwijsgebouwen.

Automatische deuren

Wij van van den Berg Bedrijfsdeuren hebben nog meer automatische deuren in ons assortiment. Naast draaideurautomaten zijn dat automatische vouwdeuren en automatische schuifdeuren. Automatische deuren en geïntegreerde toegangssystemen zijn toepasbaar in vrijwel alle gewenste uitvoeringen, materialen, kleuren, stijlen en structuur. We kunnen onze deuren dus simpel aanpassen aan uw specifieke eisen of die van het desbetreffende project.

Bekijk hier alle automatische deuren. Meer informatie willen ontvangen over deze deuren? Neem dan gerust contact met ons op.

Totaalpakket: montage, demontage, reparatie en onderhoud

Wanneer u ons inschakelt voor draaideurautomaten profiteert u van ons totaalpakket. Niet alleen monteren we de draaideurautomaat aan de bestaande toegangsdeur of regelen we de montage bij een nieuwe automatische schuifdeur. Ook kunt u bij ons terecht voor reparaties en onderhoud. Kortom: wij gaan samen door één deur!

Accessoires/bedieningen:

Er kunnen verschillende accessoires en bedieningen worden toegepast. Waardoor de hygiëne, het comfort en het gebruikersgemak worden verhoogd. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor bewegingssensoren, waardoor de deur niet meer aangeraakt hoeft te worden. Ook is de tijd (zelfs per bediening) dat de deur open blijft staan instelbaar, ideaal voor bijvoorbeeld rolstoelhouders en mindervaliden.

De volgende accessoires en bedieningen kunnen toegepast worden:

Draaicirkelbeveiliging type 4-safe

Deze actief infrarood draaicirkelbeveliging wordt op de deur geplaatst om te voorkomen dat iemand zich stoot tegen een open- of dichtzwaaiende deur.

Draaicirkelbeveiliging type flatscan

Deze draaicirkelbeveiliging past lasertechnologie toe voor de veilige werking van draaideuren.

Belangrijke kenmerken hiervan zijn:

 • Onafhankelijk van vloertype en omgeving
 • Eén module per deurzijde is voldoende voor de complete deur, ongeacht het formaat
 • Beveiliging van het draaigebied en hoofdsluitkant
 • Compact formaat

Trekschakelaar

Met behulp van een trekschakelaar kunt u de automaat bedienen in het midden van een ruimte. Ideaal voor een ruimte als een fietsenstalling of scootmobielruimte.

Sleutelschakelaar

Zoals de naam al aangeeft, is dit type schakelaar te bedienen met een sleutel. Ideaal voor de buitendeur van uw pand of appartementencomplex. De sleutelschakelaars kunnen geleverd worden als inbouw- en opbouwuitvoering. Deze zijn eventueel te voorzien van halve europrofielcilinder. Er worden dan standaard 3 sleutels meegeleverd. Of u zorgt voor een eigen europrofielcilinder en eigen sleutels, dit alles volgens uw eigen sleutelplan.

Elleboogschakelaar type robuust

Deze fraai vormgegeven opbouw drukknoppen zijn geschikt voor het schakelen van de draaideurautomaat. In de behuizing is plaats voor een zender. Zodat deze elleboogschakelaar eenvoudig geschikt kan worden gemaakt voor draadloze bediening.

Elleboogschakelaar type design

Deze fraai vormgegeven drukknoppen zijn geschikt voor het schakelen van de draaideurautomaat. De schakelaar is compact, heeft een modern design en is uitgevoerd in aluminium.

Paddenstoelknop

De drukknop heeft een paddenstoelvorm en is daarom makkelijk te bedienen. Daarnaast zijn de modellen waterdicht en dus geschikt voor buitenmontage. In de behuizing kan een zender worden geplaatst voor draadloze bediening. Er is keuze uit een zwarte, rode en groene knop.

Contactloze schakelaars

Deze contactloze schakelaars zijn verkrijgbaar in 3 maten: mini, midi en maxi. Ze hebben zo allemaal hun eigen voordelen maar zijn allemaal voorzien van een LED-indicatie van blauw naar groen bij doorgang. 

De mini: zeer compact formaat, ideaal voor smalle deurkozijnen (B 32 x H 80 x D 23 mm).
De midi: elegant formaat (B 80 x H 80 x D 28 mm).
De maxi: valt direct op (B 80 x H 260 x D 28 mm).

 

Schopschakelaar

De schakelaar is geschikt om tegen te schoppen, slaan of beuken om deze te activeren. Het mechanische gedeelte kan tot ongeveer 2 miljoen schakelingen verwerken. De schakelaar is vervaardigd uit roestvast staal en is waterdicht volgens IP66 (ook geschikt voor buitenmontage).

Kaartlezer- /tagsysteem (door middel van een druppel)

Uw deur openen met een tag is veilig, eenvoudig en vooral simpel in gebruik. Dit gebruiksvriendelijke systeem biedt dé oplossing voor uw deur of een groep deuren. Uw sleutel wordt dan vervangen voor een tag. Sleutels verliezen is verleden tijd. U kunt de tags per stuk eenvoudig en snel toegang verlenen of juist blokkeren aan de door u aangewezen deur. Ook de autorisaties kunt u opsplitsen in verschillende niveaus. Zodat bepaalde gebruikers aangewezen rechten hebben om wel of niet een ruimte te betreden.

Geïnteresseerd in onze draaideurautomaten?

Wij leveren u de automatische draaideur die u wenst. Wilt u meer weten over onze draaideurautomaten? Neem dan nu contact op met van den Berg Bedrijfsdeuren. Contact opnemen kan door ons een e-mail te sturen of het contactformulier in te vullen.

Stuur e-mail Bel: 033 – 290 01 16

Werken bij van den Berg Bedrijfsdeuren?Dé specialist in bedrijfsdeuren zoekt jou!

Van den Berg is op zoek naar jou. Binnen ons succesvolle en gezellige familiebedrijf is altijd plek voor goede teamspelers. Weten wat je allemaal bij ons kunt komen doen?